Az Ego Útja

Az emberi személyiség, tehát az “ego” kibontakozásának útját láthatod a rajzon, ahogy korszakról-korszakra, válságok tüzében változva csiszolódik.

Az emberiség ősi meséi és mítoszai, valamint a velem az elmúlt tíz évben megosztott néhány ezer életút egyezései alapján készült. Semmi új szerintem. Dante és Homérosz is erről írt már, én csak kortárs módon ábrázoltam a “pokoljárást”, amin előbb vagy utóbb, de úgy tűnik, mind át kell menjünk… Örömmel osztom meg.

Érdekessége, hogy az életközepi válság okait és annak megoldását is tökéletesen megmagyarázza, legyen ennek megjelenése a karriert érintő kihívás, rossz kapcsolat, szeretői viszony, kiégés, magány, függés vagy egészségügyi probléma – bővebben erről lásd iskolánkat, ami az ÉNAKADÉMIA.

Az ábra legnagyobb értéke, hogy összefüggéseket mutat és “felment”. A korszakos rendszerben mélyülve arra jön rá az ember, hogy igazából elkerülhetetlen volt a nagy része annak, ami a Veled-Veletek történt, sőt szinte arrogancia azt képzelni, hogy elrontottad, ahogy a tejfogaid elvesztése sem Rajtad múlott. Az élet nagy válságai nem rajtunk múlnak, hanem épp értünk vannak. Másrészt az időtartamuk és a mélységük nagyon nem mindegy, amiben sokat tudunk segíteni egymásnak.

Az Ego Útjának lényege az áldozat, amit az ember a szenvedés völgyeiben hoz, az ábrán ezek keresztek formájában jelennek meg.

A válságok lényege a kis igazodás, amit a szenvedés nélkül még elodáztam volna. “Nem gondoltam, hogy így is lehet, de mégis. Sőt. Jobb.” Az Út drámája, hogy erről hiába beszél bárki, hanem eléggé kell szenvedni hozzá (karrier, magánélet, egészség), hogy áldozni tudjam végül az ellenállásomat (félelem, megszokás, meggyőződés), míg végül vállalom a kockázatot, és továbblépek, amikor más megoldás már nincsen. A válság ajándéka az egyértelműség, hogy nem marad más lehetőség. A hit alapja a tapasztalat…

Ajánlom az Ego Útját tanulmányozásra!

Továbbá a rendszert használó kurzusokat és képzéseket, segítő módszert és tanácsadókat mind nagyon ajánlom… illetve a férfi-nő szerepekről könyvet írtam, és közösségi oldal is vár.

Tudunk és vágyunk segíteni Neked!

Szeretettel,
Joós István